torsdag den 31. december 2015

Status på 2015

Så er vi nået til vejs ende i endnu et kalenderår, og jeg tænkte at benytte lejligheden til at tage et lille vu over alt, hvad jeg har lavet som forfatter i de sidste tolv måneder.

Så uden yderligere introduktion kommer her mit skriveår i genrer og tal:

Digte/slams/lyriske tekster
12 færdige (og sikkert nogle, jeg har glemt). Ca. 5.000 ord

Flash fiction
4 færdige, horror. Ca. 3.000 ord.

Noveller:
19 færdige, diverse genrer, Ca. 60.000 ord

Romaner:
1 færdig, horror. Ca. 50.000 ord
1 redigeret/gennemskrevet

Selv har jeg lidt større forhåbninger for 2016 - i forhold til hvor meget tid jeg synes jeg har haft til at skrive, kunne jeg godt have skrevet mere. Det kan man selvfølgelig altid sige, men jeg håber og tror på, at jeg kan blive mere struktureret omkring skriveriet næste år.
Men jeg har naturligvis også lavet andet end at skrive. Jeg har lanceret youtubekanalen SKRIVEFIDUSEN hvor jeg har produceret 13 videoer med gode råd til spirende forfattere.
Jeg har ikke været med i nogen novelleantologier i år (det er vist første gang i mange år), men jeg vender stærkt tilbage næste år, da jeg har fået en novelle antaget til en kommende samling fra det nye forlag Silhuet.
Jeg har igen været med i en teaterproduktion med det Skrå Teater og Teater Momentum som spoken word-kunstner, forestillingen "På skråplan"
Og ikke mindst har jeg været ude at optræde en hel masse med Virga, mit musikalske spoken word-projekt. Vi har optrådt hele to gange i Odense Koncerthus, haft en egen koncert i Uteater Odense, samt spillet masser af andre små steder og gået i studiet for at optage tre numre. Det vil jeg gerne fortsætte med!

Det var alt for denne gang og dette år, jeg håber, du vil følge med til næste år også

lørdag den 19. december 2015

Jeg interviewede A. Silvestri

I sidste weekend læste jeg op til et uhyggeligt julearrangement i Odense - Gotisk Jul - sammen med A. Silvestri, en yderst produktiv forfatter inden for både fantastik og realisme, og en hvis navn jeg for mange år siden hurtigt lagde mærke til, fordi vi begyndte at optræde i de samme antologier.
Jeg benyttede lejligheden til at lave et lille interview med ham til Skrivefidusen. Lige fra starten havde jeg en ambition om at inkludere forfatterinterviews fra tid til anden, og det her så det første af slagsen. Vi diskuterer om begrebet genre overhovedet har nogen betydning, hvad forskellen mellem gys og horror er, og han fortæller lidt om sin egen arbejdsproces med både noveller og romaner:

Jeg har tit fået dårlig samvittighed, når jeg har besøgt A. Silvestris blog. Hvorfor? Fordi han altid syntes at have gang i noget, fordi han hver eneste måned konsistent kan producere nye noveller og romanfremskridt. Jeg fandt netop et dokument frem, som jeg har lavet de sidste tre år. "Skriveåret 2015" hedder det, og der kunne jeg se, at jeg har skrevet en roman i år og redigeret en anden. Det er som det plejer, og det er jeg meget tilfreds med. Jeg har fået skrevet et par noveller og en hel del kortere tekster - poetry slams og digte til mit band Virga). Det adskiller sig ikke nævneværdigt fra de to sidste par år, kan jeg se, alligevel føler jeg, at jeg kunne gøre det bedre. Jeg havde et nytårsforsæt om at skrive hver dag, bare en smule, og det indrømmer jeg, at jeg ikke har fået gjort - selvom jeg de to sidste måneder rent faktisk har fået taget mig mere sammen. Netop nu er jeg også ved at lægge sidste hånd på en novelle til Kandors konkurrence, der kalder på hjertevarme historier om det første møde med kærligheden. Det er længe siden jeg har skrevet den slags, men det var såmænd en ganske sjov øvelse, og novellen er jeg også blevet helt tilfreds med.
Men det var en lille tangent, og der skal nok komme en proper statusopdatering på mit skriveår i slutningen af december eller starten af januar.
Indtil da må I alle sammen have en glædelig jul!

fredag den 11. december 2015

Anmeldelse af Joe Hill: 20th Century Ghosts

Jeg har lige læst Joe Hills novellesamling 20th Century Ghosts. Den fortjener lidt (meget) god omtale, og både som læser og forfatter er der rigtig meget at hente i disse noveller.

Der er ikke bare tale om horror, men om realisme, fantastik, absurd og weird fiktion, som er både skræmmende og rørende!

Du kan finde bogen her, hvis du er blevet overtalt (Amazon giver mig kommission, hvis du køber den gennem linket :)
20th Century Ghosts

Er du i humør til mere gys og gru, og har du måske også lyst til at komme lidt i julestemning, så læser jeg på lørdag op af en nyskrevet novelle sammen med A. Silvestri til et arrangement på Studenterhuset i Odense, hvor dj Ras Bolding spiller live underlægningsmusik. Det sluttes af med en visning af The Nightmare before Christmas. Og det hele er gratis, så hvis det overhovedet lyder interessant, er der ingen undskyldning for at blive væk! Find facebook-begivenheden lige her. Og så håber jeg bare, at vi ses!

fredag den 4. december 2015

Dobbelt op på Skrivefidusen

Jeg fik aldrig skrevet et blogindlæg i sidste uge, og derfor fik jeg heller ikke delt Skrivefidusen, som ellers er smækfyldt med gode og simple råd til at skabe et godt plot. Du får den lige her (men følg hellere med ved at abonnere på Youtube, så får du videoerne direkte):


Der er naturligvis også kommet en video op i dag. Her deler jeg et meget fint citat fra den utroligt produktive sf-forfatter Harlan Ellison. Det handler om en udbredt misforståelse blandt såkaldt almindelige mennesker (ikke-forfattere), som tror, at vi skrivende er en slags troldmænd eller særligt inspirerede individer. Sådan hænger det ikke sammen. Det handler bare om hårdt arbejde. Videon er kort og ideel, hvis du ikke har mere end tre minutter til at blive inspireret til at skrive!


I andre nyheder, så tager jeg i denne weekend et smut til Holstebro for at optræde med Virga på Bookeaters Convention. Kenneth Bøgh Andersen er også programsat, så der er flere grunde til at komme!
Jeg er også blevet færdig med dette års NaNoWriMo, en overnaturlig slasher-roman med arbejdstitlen Kold, kold nat, som endte på 50.200 ord, lige over grænsen. Nu bliver den lagt i skuffen til redigering engang i det nye år. Her i december har jeg også andre redigeringsprojekter at tage fat på, så jeg satser på en produktiv jul i år!